DERNEĞİMİZ:

30 aralık 2010 Yılında Koçaş köyü Alanyuva mahallesi sosyal yardımlaşma ve güzelleştirme adı altında derneğimizi kurduk.Yönetim kurulu olarak Dernek başkanı Halil ADALIOĞLU,Başk.yrd..Muammer KILIÇ.Sekreter Emin MERTOL,Sayman İbrahim ADALIOĞLU.Üye Ramazan ADALIOĞLU olarak göreve başladılar.Halen derneğimizde 35 üye bulunmaktadır.

Derneğimiz önce Sivrihisar,Karacalar mahallesi kuma sokak no:17 deki adresde idi.2012 yılında Babullu,ya  taşıdık.

2011 yılında derneğimiz adına Mezarlığa 456 adet çeşitli fidan diktik.Çamları sulamak amacı ile mezarlığa kadar su borusu döşedik ve su getirdik.

Etrafını Haydar ADALIOĞLU Kendi imkanları ile tel çevirdi.2013 yılında Eskişehir valiliği Orman bölge müdürlüğü,fidanlıklar müdürlüğü ve mihalıççık orman müdürlüğünden tekrar çeşitli fidan aldık ve yine mezarlık etrafına diktik.

  29/06/2014 tarihinde derneğimizin 2.ci olağan kurul toplantısı yaptık.Derneğimizde 41 üye bulunmaktadır.Kongreye 24 üye katıldı.Kongre sonunda Dernek başkanlığına Halil ADALIOĞLU,Başkan Yardımcılığına Muammer KILIÇ,sekreter  Emin  MERTOL,Sayman İbrahim ADALIOĞLU,üye Zafer KAYNAK seçilmişlerdir.

   Diğer taraftan derneğimizin adını da değiştirdik.29/06/2014 tarihinden itibaren Derneğimizin adı "BABULLU KÖYLÜLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ"olarak değiştirilmiştir.

 

 SİVRİHİSAR BABULLU KÖYLÜLERİ

SOSYAL  YARDIMLAŞMA VE GÜZELLEŞTİRME 

DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ:
Madde 1-
DERNEĞİN ADI:“,Sivrihisar Babullu Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği”dir.
DERNEĞİN MERKEZİ:Karacalar mahallesi Kuma sokak no:17 SİVRİHİSAR,dır.
ŞUBESİ                      : Şubesi Babullu,dur.
Madde 2-
DERNEĞİN AMACI :
Köylülerimiz  arasında sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamak.Mahallenin etrafını güzelleştirmek, yeşillendirmek, geleneksel olarak yayla şenlikleri düzenlemek,organize etmek,dışarıdan gelen misafirleri ağırlamak, Yoksul ve mağdur ailelere,Öğrenim  gören öğrencilere maddi ve manevi yardımda bulunmak.
 

            DERNEĞİN BU AMACINI GELİŞTİRMEK ÜZERE DERNEKÇE SÜRDÜRÜLECEK 

ÇALIŞMA  KONULARI  VE BİÇİMLERİ:

       a) Dernek, maddi imkandan yoksun gençlerin yetişmesine yardımcı olmak için yurtlar ve okullar açabilir burslar verebilir.
        b) Dernek, üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve mağdur ailelere yardım amacıyla herhangi bir faiz komisyon ödememek kaydıyla yardımlaşma sandığı kurabilir.
        c) Dernek, amaçlarına ulaşmak ve üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için vakıf ve kooperatifler kurabilir. Amacıyla bağdaşan benzeri teşebbüslerle işbirliği yapabilir, ortak tesis ve teşebbüslere girebilir.
        d) Dernek, yöreyi tanıtmak amacıyla turistik gezi, şenlik ve festivaller düzenler. Topluluklar kurarak yöre folklorunu yurt içi ve yurt dışındaki yarışma,şenlik ve festivallerde temsil eder.
        e) Dernek, yöresel giyim, kuşam, el sanatları ve yeteneklerini tanıtmaya ve korumaya çalışır.
        f) Dernek,halk oyunları,halk müziği,halk edebiyatı,el sanatları,derleme araştırma gibi kurslar açar.Kurs Mezunlarına  belge verir.
        g) Dernek, amaçlarını gerçekleştirmek için konferanslar ve seminerler düzenleyip bilimsel çalışmalar yapabilir ve yaptırabilir.
        h) Dernek,faaliyetlerini üyelerine ve kamuoyuna tanıtmak için Radyo ve Televizyon istasyonu kurabilir., bülten veya  gazete çıkarabilir, kurulmuş radyo ve televizyon istasyonu ile çıkartılan gazeteye ortak olabilir  ve satın alabilir.Gelir sağlamak amacıyla her türlü ticari faaliyette bulunabilir      
       ı) Dernek üyelerinin yararlanması için lokal, restoran, misafirhane, konferans salonu, kütüphane ve spor tesisleri açabilir.
        j) Dernek, amaçlarını gerçekleştirmek için taşınır veya taşınamaz mallar edinebilir. Bu malları devredebilir ve gerektiğinde satabilir.  Taşınabilir veya taşınamaz mallara ortak olabilir.
       k) Dernek, yurt içi ve yurt dışından kardeş köyler seçip ortak faaliyetlerde bulunabilir.
        l) Dernek kesinlikle siyasetle ilgilenmez.
 

DERNEĞİN FAALİYET ALANI

VE

YAPACAĞI FAALİYETLER:

1.       1-Dernek sosyal alanda faaliyet gösterir.

2.       Mahallemiz Gençlik kolunun kurulması,

3.       Yaz aylarında belli dönemlerde piknikler organize etmek,

4.       Kış aylarında kapalı mekanlarda kaynaşma yemekleri tertiplemek,

5.       Düğün, Sünnet, Ölüm, hastalık vs. durumlarda mahalle Halkımızın yanında olmak ve derneğin ekonomik şartları doğrultusunda yardımda bulunmak.

 

BABULLU KÖYLÜLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ

İLK GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI.


                 
                SİVRİHİSAR BABULLU KÖYLÜLERİ
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİNİN

8 MAYIS
2011 TARİHLİ İLK OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

28 üyeden 23 katılım oldu.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELİKLERİNE

1-HALİL ADALIOĞLU -----------: BAŞKAN
2-MUAMMER KILIÇ---------------:BAŞKAN YARDIMCISI
3 EMİN MERTOL -----           -: SEKRETER
4-İBRAHİM ADALIOĞLU--------: SAYMAN
5-ZAFER KAYNAK.................. ÜYE

SEÇİLMİŞLERDİR.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN.
İKİNCİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 29/06/2014 YILI HAZİRAN AYINDA YAPILMIŞTIR.